U petak, 17.10. obilježavamo Međunarodni dan nematerijalne kulturne baštine, a najbolji način da ga obilježimo je upravo kroz nematerijalnu kulturnu baštinu. Kako u našem Viškovu imamo čak četiri nematerijalne baštine koje je zaštitio UNESCO, mogli smo birati kojom ćemo se baviti na radionici pa smo ovog puta izabrali prehranu. Naime, UNESCO je također zaštitio i mediteransku prehrana na hrvatskom Jadranu, njegovoj obali, otocima i dijelom zaleđa, što se odnosi i na tradicionalnu prehranu na području Viškova. Tako ovoga petka u 18:00 sati na programu imamo radionicu “Sirup i sol”. Na ovoj će radionici Ivana Lučić pokazati polaznicima kako napraviti sirup od malina i aromatičnu sol s ružmarinom. Očekujemo posebno slasnu radionicu, kojoj će se veseliti i polaznici i njihovi ukućani.
Radionica traje od 18:00 do 19:30, za polaznike je besplatna, ali je broj polaznika ograničen pa se treba što prije prijaviti OVDJE
Radionica je namijenjena polaznicima od 8 do 12 godina.