Kulturna ponuda Viškova bogatija je i za jedan sasvim novi glazbeni festival, nazvan Etno ton. Riječ je o pravoj, maloj glazbenoj poslastici u obliku koncerata s popratnim programima. 

Etno ton održava se tijekom srpnja, na pozornici u parku Kuće halubajskega zvončara. Na njemu nastupaju glazbenici koji u svom radu njeguju tradicionalne glazbene izričaje ili koriste tradicijske instrumente, no pritom nastoje biti zanimljivi, suvremeni i aktualni. Na prvom izdanju Etno tona koji će se održati u srpnju 2024. sudjeluju Elis Lovrić, glumica i kantautorica poznata po svojim pjesmama na labinjonskoj čakavici, world music kvartet Giipuja koji suvremeni jazz obogaćuje prizvucima tradicijske glazbe, etno skupina Veja s istarskom narodnom glazbom u modernim aranžmanima i uz tradicijska glazbala iz cijelog svijeta, te duet Zoran Majstorović i Aleksander Ipavec, koji brazilske bossa nove i sambe kombinira s jazz standardima, kao i skladbama s područja Balkana.

Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a namjera organizatora jest razvijati ga dugoročno kao novu i trajnu kulturnu vrijednost u Viškovu.

Skip to content