U utorak, 18. lipnja u 18 sati Kuća halubajskega zvončara ponovno postaje Zelena Kuća!

Tema druge radionice ciklusa Zelena Kuća je Vrt u lipnju – s obzirom da u lipnju već počinju vrućine, većina je posla usmjerena na pravilnu njegu zasađenih biljaka, zalijevanje, malčiranje i gnojidbu.

Ana Smokrović ovoga će puta odgovoriti na sva vaša pitanja vezana za poslove u vrtu u lipnju, otkriti vam što se sadi i sije, objasniti vam kako ubrati vlastito sjeme te kako njegovati i zaštiti biljke i pomoći im da lakše prežive nadolazeće vrućine.

Svi polaznici radionice pozivaju se da pripreme konkretna pitanja i situacije iz vrta kako bi na licu mjesta dobili odgovore na sva svoja pitanja i nedoumice. Radionica Vrt u lipnju je besplatna, a za sudjelovanje nije potrebna prijava.

Voditeljica dr. sc. Ana Smokrović vlasnica je brenda Anino povrće, a bavi uzgojem i prodajom povrća uzgojenog po organskim principima te edukacijama na temu održivog i organskog uzgoja hrane. U sklopu radionica polaznici će imati priliku saznati sve tajne organskih vrtova, na licu mjesta isprobati razne vrtlarske metode te čuti zlatne savjete jedne od najuspješnijih i najaktivnijih vrtlarica na našim područjima.

Radionica Vrt u lipnju dio je ciklusa radionica Zelena Kuća, koje se održavaju u prostoru Kuće halubajskega zvončara. Cilj radionica jest povezivanje zainteresiranih za suvremeno i održivo vrtlarenje, kao i stjecanje i razmjena novih znanja i praksi. Pogotovo je to važno na širem prostoru Viškova, gdje mnogi mještani raspolažu vrtovima te njeguju živu tradiciju povrtlarstva. Kuća halubajskega zvončara želi i na ovaj način zaživjeti kao mjesto susreta i povezivanja među lokalnim stanovništvom, ali i među svima zainteresiranima.

Skip to content