Ljetni rasPUST u Kući halubajskega zvončara

Čeka nas prvo izdanje Ljetnog rasPUSTa, jedinstvene forme ljetnog kampa koji na Viškovo donosi eksploziju kreativnosti i dječjeg stvaralaštva! Javna ustanova u kulturi Kuća halubajskega zvončara po prvi će puta lokalnoj zajednici ponuditi formu ljetnog kampa koji naglasak stavlja na kreativnost u polju kulture i umjetnosti, sport, druženje i naravno – odličnu zabavu.

Ljetni rasPUST će djeci uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole ponuditi cijeli niz radioničkih, kreativnih, izvedbenih ali i sportskih programa koji omogućuju kvalitetniji razvoj životnih sposobnosti i vještina kod djece, te ih kroz obilje kulturnog i kreativnog sadržaja senzibiliziraju s prostorima kulture i svijeta općenito. Ljetni rasPUST omogućit će djeci dane ispunjene kvalitetnim sadržajima poslije završetka školske godine, a fokus cijelog programa stavljen je, naravno na kulturu i umjetnost koje kao svojevrsna ”nadogradnja” života obogaćuju našu svakodnevicu i čine naše živote ispunjenima.

Ljetni rasPUST održat će se od ponedjeljka, 24. lipnja do subote, 29. lipnja 2024. godine u Kući halubajskega zvončara, a započet će besplatnim koncertom popularnih Kišnih razdraganaca koji će se održati u ponedjeljak, 24. lipnja u 20:00 sati u parku ispred Kuće halubajskega zvončara.

Polaznici će prema vlastitim afinitetima pri upisu na Ljetni rasPUST birati između tri ponuđena modula na kojima će se temeljiti njihove svakodnevne aktivnosti – modul Glazbena zvijezda, modul Zeleni superjunak i modul Kreativac.

Modul Glazbena zvijezda temeljen je na glazbi, a srž ovog modula je glazbena radionica Zvuk svijeta koju će provoditi Zoran Majstorović. Uz ovu radionicu, polaznici će otkriti i tajne DJ-inga s Mirelom Pašić uz koju će mixati i smišljati beatove svojih prvih elektronskih skladbi.

Modul Zeleni superjunak predvodit će Natali Bosić koja će polaznike ovog modula uvesti u Kreativni svijet prirode i umjetnosti – radionicu koja će objediniti izradu biljnog i papirnatog decoupagea, papira, terarij lampi, kokedama i tehniku mokrog filcanja, a sve to koristeći se recikliranim i ekološkim materijalima.

Polaznici okupljeni oko modula Kreativac uživat će u kreativnim radionicama koje će voditi Saša Škorić i Ivana Lučić, a koje uključuju izradu halubajske bojanke, osmišljavanje halubajskega fonta HALONTA, izradu maski i raznih rekvizita i dizajniranje majica.

Naš dječji kamp uključivat će i mnogobrojne zajedničke aktivnosti poput jutarnje joge, zabavnih kvizova, lova na čudovišta, nastupa animatora i gledanja filmova za djecu, u sklopu kojih će se svi polaznici kampa okupljati na jednom mjestu i družiti se međusobno. Važno je napomenuti kako će program ljetnog kampa trajati od ponedjeljka do petka, svakoga dana od 09:00 do 16:30 sati, kao i da će svim polaznicima od ponedjeljka do petka u sklopu kampa biti osigurani marenda, ručak i užina. U subotu 29. lipnja održat će se prezentacije radova nastalih u sklopu kampa, kao i zabavni večernji program uz Circeros Circus.

Također, iako programi počinju od 9:00, roditelji nam svoju djecu mogu ostavljati već od 8:00.

Cijena sudjelovanja u ljetnom rasPUSTu iznosi 230 EUR po polazniku, a prijaviti se možete OVDJE. Broj mjesta je ograničen, a prijave se primaju do petka, 21. lipnja u 12:00 sati.

Skip to content