ČIC – čitanje i crtanje

U subotu 15. lipnja u 10 sati, Kuću halubajskega zvončara posjetit će svemirac. Naime, u prvom izdanju programa ČIC družimo se sa simpatičnim izvanzemaljcem koji možda malo previše voli slatko. Pisac Zoran Krušvar pročitat će nam zabavnu slikovnicu “Grickonja Užasa” u kojoj ćemo saznati što se događa kad nepozvani gost iz dalekog svemira napadne naše zalihe slatkiša. Nakon čitanja slikovnice, djeca će bojicama i flomasterima nacrtati svoje vlastito viđenje motiva iz priče. 

Radionica je prikladna za djecu od 6 do 10 godina, a trajat će do 45 minuta. Održat će se u prostoru suvenirnice, a sudjelovanje se ne naplaćuje. 

Program ČIC povezuje dvije jednostavne, lijepe i zabavne aktivnosti za djecu – čitanje i crtanje. Sastoji se od susreta na kojima pisac – ili neki drugi gost – djeci čita priču, bajku ili slikovnicu. Nakon toga djeca imaju vremena za slobodno crtanje motiva iz pročitanog teksta. Time potičemo ljubav prema čitanju, kao i razvoj fine motorike što se često detektira kao deficit kod današnjih generacija. 

U budućim susretima namjeravamo ugostiti autore raznih slikovnica, a posebnu ćemo pažnju posvetiti slikovnicama na čakavskom. 

Skip to content