Prava mala glazbena poslastica u obliku koncerta s popratnim programima stiže u Kuću halubajskega zvončara!

Glazbeni festival Etno-ton održat će se 5. i 6. srpnja u Kući halubajskega zvončara, kada će se na pozornici u parku Kuće izmijeniti glazbenici koji u svom radu njeguju tradicionalne glazbene izričaje ili koriste tradicijske instrumente, no pritom nastoje biti zanimljivi, suvremeni i aktualni.

Prvi dan Etno-tona obilježit će nastup etno skupine Veja – hrvatskog world music sastava usmjerenog na istraživanje istarske tradicijske narodne glazbe i izvođenje iste u suvremenijim aranžmanima korištenjem raznih tradicijskih instrumenata iz cijelog svijeta, kao i nastup Zorana Majstorovića, poznatog jazz glazbenika, gitarista i multiinstrumentalista koji će zajedno s Aleksanderom Ipavcom, jednim od najboljih regionalnih harmonikaša, halubajskoj publici prezentirati šarolik glazbeni program s elementima lokalne tradicionalne glazbe.

Na drugom danu Etno-tona nastupit će Elis Lovrić, glumica i kantautorica poznata po svojim pjesmama na labinjonskoj čakavici i lokalni kvartet Giipuja, koji povezuje etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom.

PROGRAM:

  • Petak, 5. srpnja / 21:00 / Veja / Zoran Majstorović i Aleksander Ipavec
  • Subota, 6. srpnja / 21:00 / Elis Lovrić / Giipuja

Cijena dnevne ulaznice: 10,00 eura
Cijena festivalske ulaznice: 15,00 eura

Ulaznice su u prodaji preko sustava mojekarte.hr

Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a namjera organizatora jest razvijati ga dugoročno kao novu i trajnu kulturnu vrijednost u Viškovu.

Skip to content